← Tillbaka till Våra Utbildningar

AM-Körkort

Att ta mopedkörkort innebär en stor frihet för många. Du ges fri möjlighet till att bestämma när och var du vill resa. Men för att få ta AM-Körkort ställs det en del krav på dig som förare. Detta för att säkerställa att alla som vistas på vägarna skall vara säkerhetsmedvetna och väl utbildade förare.

Hos oss på Carlstens Trafikskola utbildar vi mopedförare för Moped klass 1 (även kallad EU-moped). För att uppfylla de krav som ställs av dig som förare är utbildningen indelad i olika moment. Dessa moment är uppdelade på teoretiska studier, körlektioner samt ett förarprov i from av ett webbaserat kunskapsprov som genomförs av Trafikverket. Utbildningen för AM-Körkort består av totalt 12 utbildningstimmar av teoretiska studier där övningskörning i trafik är inräknat. Hos oss ingår 8 timmars teoretiska studier och 4 timmars övningskörning. I vissa fall kan det bli mer än 12 utbildningstimmar, beroende på hur du klarar de teoretiska och praktiska momenten.

 

Vad innehåller utbildningen?

Digitalt samt Inbunden kurslitteratur

För att kunna genomföra dina teoretiska studier får du vid bokning av din utbildning tillgång till din upplaga av den inbundna kurslitteraturen samt inloggningsuppgifter till dina personliga tester och prov genom Trafikskola Online. På Trafikskola Online hittar du även all inbunden kurslitteratur inläst för dig som önskar att få studiematerialet uppläst.

 

Körlektioner

I utbildningen ingår det sammanlagt 4 timmar övningskörning. Under dina körlektioner kommer du att börja med att träna på manövrering av fordonet på ett inhängt område. När du genomfört de grundläggande momenten kommer du att få övningsköra i trafiken.

 

Vilka krav ställs för att få A-Körkort?

  1. Du har körkortstillstånd.

  2. Du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst sex månader.

  3. Du har gått en utbildning hos en behörig utbildare.

  4. Du har fyllt 15 år (minst 14 år och 9 månader om du ska övningsköra).

  5. Du har gjort ett godkänt kunskapsprov.

  6. Du har inget körkort som är utfärdat i någon annan stat inom EES-området. Ett sådant körkort går däremot att byta ut mot ett svenskt.