← Tillbaka till Våra Utbildningar

Riskutbildning

Riskutbildningarna är uppdelade i två obligatoriska delar för att du i slutet av din utbildning ska få avlägga förarprov. Riskutbildningarna innehåller vardera viktiga moment för att du ska bli en så säkerhetsmedveten förare som möjligt.

Hos oss på Carlstens Trafikskola har du möjlighet att genomföra båda dina riskutbildningar. Under utbildningstillfällena kommer du bl.a. aktivt delta i diskussioner och reflektera över olika riskbeteenden i trafiken. Du som kursdeltagare kommer få insikt om konsekvenser kring riskbeteenden som påverkar körförmågan och hur dessa kan undvikas. Du kommer även att få öva på att manövrera fordon på halt underlag (s.k halkbana).

 

Risk 1 (Riskettan)

Risk 1(Riskettan) är en obligatorisk utbildning som bokas in i början av din utbildning och som innefattar en ca 3–4 timmars lång teoretisk utbildning. Här får du grundläggande kunskap om alkohol, droger, trötthet samt riskfyllda beteenden i trafiken.

Risk 2 (Halkbana)

Risk 2 (halkbana) är en obligatorisk del i din utbildning som bokas in i slutet av din utbildning när du anses vara redo och kan hantera fordonet. Här får du lära dig hur du hanterar riskfyllda situationer samt manövrering på halt underlag (s.k. Halkbana).

Risk 2 varar ca 3–4 timmar.

 

Utbildningens giltighet

Riskutbildningen är giltig i fem år från det datum den blivit godkänd.